MEDITATIE INSTITUUT NEDERLAND
ZWOLLE • Meditatie Instituut Nederland organiseert retraites, cursussen en workshops gerelateerd aan meditatie en bewustwording.

De georganiseerde retraites zijn met name Vipassana retraites, vaak gecombineerd met yoga of andere aanvullende technieken. Wederkerende retraites zijn:
- Vierdaagse Vipassana retraites met Hatha yoga
- Zeven dagen Vipassana retraite gecombineerd met Brahma Vihara meditaties (Metta meditatie, Compassie meditatie, Medevreugde meditatie en meditatie gericht op gelijkmoedigheid)
- 10 dagen Vipassana retraite

De lessen en cursussen zijn gericht op meditatie en bewustwording.
- Twee wekelijkse Vipassana meditatie avonden in Zwolle
- Twee wekelijkse Actieve meditatie avonden in Zwolle
- Cursus 'omgaan met boosheid' in Amsterdam
- Cursus 'stress vermindering' in Amsterdam

Meditatie Instituut Nederland is opgericht door Gerjan Schoemaker. Gerjan Schoemaker heeft onderricht gehad in het Boeddhisme en is hoofddocent geweest van een meditatieleraren opleiding in Amsterdam. Gerjan bestudeerd verschillende meditatiestromingen, met name het Boeddhisme, Advaita Vedanta en ook hedentendaagse meditatievormen en methodieken uit de Westerse psychologie. Gerjan interpreteert en vertaald dit op seculiere wijze.

Op de website en op het Youtube kanaal wordt er veel gratis content aangeboden waaronder korte cursussen en geleide meditaties.
Lovinkbeek 8
8033EB Zwolle, Nederland
breng me hierheen